vineri, 11 mai 2012

10 reguli de încălcat, 10 reguli de urmat

Titlu original: 10 Rules to Break & 10 Rules to Make.
                    The Do`s and Don`ts for Designing Your Destiny





Autor: Bill Quain
Editura: Curtea Veche
Colecția: Cărți cheie
Anul apariției: 2002
Număr de pagini: 160
Dimensiuni: 13 x 20 cm


O viziune asupra destinului



Incep seria cărților motivaționale/pentru dezvoltare personală cu acest titlu, deoarece prezintă ce trebuie şi ce nu trebuie să facem pentru a ne trasa propriul destin.
Cartea este structurată în două părți, în concordanță cu cele două categorii de reguli: 10 reguli de încălcat, 10 reguli de urmat.
În prima parte suntem încurajați să ne schimbăm perspectiva asupra unor clișee, mituri și reguli inutile și demodate în prezent. Mi-a plăcut foarte mult exemplu cu Cristofor Columb, care acum 500 de ani, a fost destul de înțelept  pentru a înfrunta concepția privind forma plată a pământului. Asemenea lui, pentru a ne schimba direcția și a ne făuri propriul destin, TREBUIE să încălcăm 10 reguli!! Acestea sunt următoarele:
  • Regula 1: "Nu-ți pierde vremea cu visurile"
  • Regula 2: "Cele mai bune lucruri din viață sunt pe gratis"
  • Regula 3: "Esti prea tânăr ca să ieși la pensie"
  • Regula 4: "Nu-tț clătina barca"
  • Regula 5: "Dacă vei construi o cursă de șoareci mai bună, toata lumea se va îngrămădi la ușa ta"
  • Regula 6: "Nu poți fi în două locuri în același timp"
  • Regula 7: "A munci din greu este o răsplata în sine"
  • Regula 8: "Oferă critici constructive"
  • Regula 9: "Acceptă numai scuzele valabile"
  • Regula 10: "Nu amesteca afacerile cu plăcerea"

Fiecare regulă e însoțită de sfaturi practice menite să ne direcționeze spre făurirea propriului vis:

         Dacă priviți înainte și să vă vedeți trăindu-vă restul vieții ca "un om obișnuit", aveți nevoie de un vis. Închipuiți-vă că sunteți un om de succes, care a realizat ceva de valoare.
       
         E nevoie de un curaj extraordinar ca să pui la îndoială convingerile curente. Și e nevoie de un curaj și mai mare ca să acționezi pozitiv asupra convingerilor tale. Iată de ce regula Nu-ți clătina barca este atât de greu de încălcat. Ne e teamă să nu greșim, să nu facem presupuneri pe care simțim că nu suntem ÎNDREPTĂȚIȚI să le facem.

Cea de-a doua parte, cuprinde cele 10 reguri de urmat, care sunt prezentate ca fiind legi universale, imuabile. Acestea sunt următoarele:
  • Regula 1: "Revendică ceea ce este deja al tău"
  • Regula 2: "Află toate informațiile"
  • Regula 3: "Fii diferit"
  • Regula 4: "Este mai bine să ai o jumatate de pepene decât un bob de strugure întreg"
  • Regula 5: "Ia câteva decizii proaste"
  • Regula 6: "Formează-ți o vedere pătrunzatoare"
  • Regula 7: "Esti ceea ce sunt prietenii tăi"
  • Regula 8: "Arata-le oamenilor ce au de câștigat"
  • Regula 9: "Fii puțin nebun"
  • Regula 10: "Bucură-te de călătorie"
Exemplu Tata și loteria, prezentat în cadrul regulei 7, m-a șocat puțin!
              
Mă întreb: eu ce aș face dacă aș câștiga la loterie?
              "Probabil, în primul rând, ar trebui să-mi găsesc alți prieteni?"

Însă mi-au plăcut foarte mult indicațiile oferite:

             Formați-vă o atitudine pozitivă, de tipul "pot să fac". Apoi asociați-vă cu oameni ce gândesc pozitiv. Este o combinație incredibilă. Rețineți, oamenii ce gândesc pozitiv vă pot transforma într-o forță pozitivă. O persoană negativistă nu vă poate ajuta să deveniți un om ce gândește pozitiv. E posibil să vă simțiți mai bun decât ea, dar nu veți progresa.

Așadar, 
            căutați oameni de succes care vă pot ajuta. Nu-i lăsați pe alții să vă influențeze dacă n-au rezolvat necesitățile propriiei familii. Duceți o viață pozitivă, înconjurați de oameni cu o gândire pozitivă și revendicați ceea ce deja vă aparține!  
Referințe: Bill Quain este un model de succes nu doar prin realizările sale de la catedră sau financiare. El şi-a câştigat un spirit liber şi întreprinzător depăşind handicapuri pe care foarte mulţi dintre noi nu reuşesc să le învingă. Poate tocmai din acest motiv lectura acestei cărţi poate fi şi pentru dumneavoastră un pas către ţelul mult visat. Pentru a deveni responsabili de propriul destin este timpul să renunţăm la unele dintre vechile obiceiuri ineficiente. Dar şi să ne creăm singuri altele noi. Nu intâmplator, cartea începe cu cele zece reguli pe care este nevoie să le încălcăm. Ele nu sunt decât clişee vechi, care ne trag înapoi. Cele zece reguli de urmat propuse de Bill Quain, rezultate dintr-o rodnică experienţă de viată ne pot conduce spre libertatea financiară şi sufletească. Ele au la bază două criterii simple: să funcţioneze şi să ne ajute să avansăm. Regulile sunt făcute pentru a vă ajuta să deveniţi căpitanul propriului vas.



Dacă ne schimbăm modul de a gândi, ne Putem schimba viața și ... DESTINUL!
Făuriți-vă destinul!
Unii oameni o vor face.
Alții nu.
Dar dvs.?

Pe curând!

Bill Quain a absolvit Cornell University, Florida International University şi University of New Orleans. Din 1998, este profesor de management la Florida International University. Înainte de a preda la această universitate, a fost profesor la University of Central Florida, la University of Nevada şi la University of New Orleans. A fost recunoscut ca profesor emerit de către patru facultăţi cu profil economic. Este, de asemenea, un orator celebru, iar temele pe care le abordează sunt: stabilirea scopurilor, realizarea visurilor, marketingul şi comportamentul în afaceri. Este un întreprinzător înnăscut. La 19 ani a avut propria sa afacere, un hotel in New Jersey. De altfel, mai târziu a devenit specialist în administrarea de hoteluri. Este un autor prolific; a scris şapte cărti, având ca teme principale marketingul şi dezvoltarea personală, care s-au vândut în peste 125 000 de exemplare. În prezent locuieşte în Sunny Isles, Florida, împreună cu soţia sa Jane şi cu cele două fiice ale lor.

Alte informații referitoare despre autor sau lucrările sale, le găsiți:

Alte titluri, chiar și în limba engleză, găsiți la libraria online:






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTA! Inainte de a adauga un comentariu te rog sa mai petreci 20 de secunde, revizuindu-l. Din dorinta de a avea o relație de comunicare cat mai utila si mai placuta, te rog, fa in asa fel incat raspunsurile tale sa respecte 2 reguli minimale:
-să fie corecte din punct de vedere gramatical (toate propozitiile incep cu litere mari si se termina cu semne de punctuatie, fara prescurtari de tipul "nush", "acm", "adik" si fara dezacorduri flagrante).
- sa nu contina obscenitati.
Iti multumesc ca tii cont de aceste precizari!
Parerea ta despre carte...