joi, 21 martie 2013

Eficienta in 7 trepte sau Un abecedar al intelepciunii

Sper ca lectiile cuprinse in paginile acestei carti sa iti fie de ajutor si 
sa devii mai eficienta si inteleapta.
Nu stiu daca e o carte suficient de mare pentru tine :))) , dar sper sa fie de ajuns.
Cred ca vei invata multe din acesta carte. Citeste-o cu atentie!
LECTURA PLACUTA! 


Acesta este mesajul care m-a intampinat la deschiderea cartii Eficienta in 7 trepte sau Un abecedar al intelepciunii, de Stephen R. Covey. Acest volum se inscrie in seria Cartilor calatoare, primit prin intermediul campaniei initiata de editura All. 

Nu cred ca Loredana M. sau colegii ei s-au gandit la un impact de genul acesta asupra cititorilor, insa e imposibil sa nu te minunezi cand primesti un astfel de mesaj din partea unui "necunoscut". 
Multumesc, Razvan!

Dincolo de acest mesaj, nu va pot spune decat ca lectura acestei carti e un dar pe care fiecare om ar trebui sa si-l ofere! Cartea de fata nu trateaza despre deprinderile oamenilor ineficienti, ci despre cele ale oamenilor de maxima eficienta. Si a fi un om de maxima eficienta este un ideal pentru care merita sa lupti!

Cele 7 DEPRINDERI ale Personalitatilor de Maxima Eficienta (sau Eficienta in 7 Trepte) cuprind multe dintre principiile fundamentale ale eficientei umane. Ele reprezinta introiectarea unor principii corecte pe care se intemeiaza satisfactiile de durata si succesul.

Cele 7 DEPRINDERI (sau Eficienţa în 7 Trepte) nu sunt un set de reţete psihologice distincte sau disparate. Armonios acordate cu legile naturale ale creşterii, permit o dezvoltare în etape integratoare a eficienţei personale şi interpersonale, un demers progresiv, printr-un Continuum de Maturizare, de la dependentă la independenţă, şi de la independenţă la interdependenţă.




1. Fiti proactivi

2. Incepeti cu gandul la final
3. Dati prioritate prioritatilor
4. A gandi castig/castig
5. Cautati mai intai sa intelegeti si numai apoi sa fiti intelesi
6. Actiunea sinergica
7. Ascutiti ferastraul





Principiile lui Covey privind optica pe care trebuie sa o avem in conducere si in relatiile interumane, fac din ea un instrument practic, un manual al managerilor actuali.
 



Stephen R. Covey este o autoritate în domeniul conducerii organizaţiilor, un expert în domeniul relaţiilor familiale, profesor, scriitor, consilier organizaţional, cofondator şi vicepreşedinte al companiei Franklin Covey.

Enjoy your FREE eBook! Strong for Leadership



Pe curand!

2 comentarii:

  1. Cine nu ar vrea sa fie mai eficient? :) O carte care merita citita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lenesul! insa in societatea de azi, doar ca nu vrei, nu gasesti solutii! lectura placuta! astept impresiile tale!

    RăspundețiȘtergere

NOTA! Inainte de a adauga un comentariu te rog sa mai petreci 20 de secunde, revizuindu-l. Din dorinta de a avea o relație de comunicare cat mai utila si mai placuta, te rog, fa in asa fel incat raspunsurile tale sa respecte 2 reguli minimale:
-să fie corecte din punct de vedere gramatical (toate propozitiile incep cu litere mari si se termina cu semne de punctuatie, fara prescurtari de tipul "nush", "acm", "adik" si fara dezacorduri flagrante).
- sa nu contina obscenitati.
Iti multumesc ca tii cont de aceste precizari!
Parerea ta despre carte...