luni, 8 octombrie 2012

Cele cinci romane finaliste la Premiul literar „Augustin Frăţilă”

Inca un episod din seria "Premiul literar „Augustin Frăţilă” - 2012".
Din cele 59 de romane inscrise in acest concurs, doar 5 sunt finaliste: „FEM”, „Viaţa lui Kostas Venetis”, „Emoţia”, „Matei Brunul”, „Ploile amare”.
 
Titlu: FEM;
Autor: Magda Cârneci;
Editura: Cartea Românească;
Data apariţiei: 2011;
Romanul "FEM" de Magda Cârneci este un volum de proză vizionară, o incursiune nonconformistă în meandrele fiziologice, psihice şi metafizice ale unui personaj feminin generic, de la cea mai fragedă vârstă până la prima adultitate. O Seherazadă contemporană îi relatează iubitului ei care o părăseşte cele mai stranii şi mai intime trăiri legate de creşterea ei întru feminitate.
Mai multe despre carte găsiţi aici.


Titlu: Viaţa lui Kostas Venetis;
Autor: Octavian Soviany;
Editura: Cartea Românească
;
Data apariţiei: 2011

Tânărul Kostas Venetis, care uceniceşte în anii copilăriei într-o mănăstire din Grecia de la sfârşitul secolului al XIX-lea, cunoaşte o spectaculoasă schimbare la faţă: invertit demonic (cu orgolii de supraom nietzscheean), străbate spaţii dintre cele mai variate – cunoaşte mizeria şi fascinaţia Istanbulului, pitorescul unui Bucureşti ce aminteşte de atmosfera din Princepele şi din Săptămâna nebunilor, efervescenţa Parisului revoluţionar, splendoarea Vienei, melancolia Veneţiei, mişcându-se prin felurite medii, de la pegra tavernelor la cercurile nobiliare.
Mai multe despre carte găsiţi aici.

 
Titlu: Emoţia;
Autor: Mirela Stănciulescu;
Editura: Humanitas;
Data apariţiei: 2011
„O adolescentă inteligentă şi solitară, atrasă de literatură şi de nori, Clara, care îşi doreşte să devină scriitoare, adoarme şi se trezeşte nu chiar gândac, ca personajul lui Kafka, dar ceva asemănător şi anume o femeie obişnuită, doamna Ionescu. Acest dezastru al unei vieţi, pe care nu-l observă şi nu-l deplânge nimeni, este subiectul tulburătorului roman "Emoţia", scris de mereu surprinzătoarea prozatoare şi traducătoare Mirela Stănciulescu. (Alex Ştefănescu)
Mai multe detalii despre carte găsiţi
aici.
  

Titlu: Matei Brunul;
Autor: Lucian Dan Teodorovici;
Editura: Polirom;
Data apariţiei: 2011
Lucian Dan Teodorovici incită cititorii, propunându-le o amplă naraţiune despre spaţiul concentraţionar comunist, despre victime şi torţionari, despre destin şi însingurare ca mijloc de autoapărare în faţa adversităţilor unei societăţi poliţieneşti care domină individul şi îi supraveghează fiecare clipaă a vieţii.
Mai multe despre carte găsiţi
aici.




Titlu: Ploile amare;
Autor: Alexandru Vlad;
Editura: Charmides;
Data apariţiei: 2011
Ceea ce individualizează scrisul lui Alexandru Vlad este, banal spus, formidabila adecvare a stilului la conţinut. Cu eleganţa naturală, fără nici un pic de ostentaţie, prozatorul reuşeşte să transpună în scris toate octavele vieţii. Finţea observaţiei, subtilitatea analizei, moralismul implicit sau explicit, umorul abia schiţat îşi găsesc formulele ideale de a fi puse în pagină.
Mai multe detalii despre carte
aici.

Acum e randul bloggerilor sa decida!
Lectura placuta si asteptam castigatorul!!
 
Pe curand!
 
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTA! Inainte de a adauga un comentariu te rog sa mai petreci 20 de secunde, revizuindu-l. Din dorinta de a avea o relație de comunicare cat mai utila si mai placuta, te rog, fa in asa fel incat raspunsurile tale sa respecte 2 reguli minimale:
-să fie corecte din punct de vedere gramatical (toate propozitiile incep cu litere mari si se termina cu semne de punctuatie, fara prescurtari de tipul "nush", "acm", "adik" si fara dezacorduri flagrante).
- sa nu contina obscenitati.
Iti multumesc ca tii cont de aceste precizari!
Parerea ta despre carte...