joi, 17 mai 2012

Domnul Ibrahim și florile din Coran


Autor: Eric-Emmanuel Schmitt
Editura: Humanitas fiction
Categoria: Fictiune
Anul aparitiei: 2006
Format: 13x20 cm
Nr. pagini: 94
Traducere: Paola Bentz-Fauci



"Ceea ce dai, Momo, îţi aparţine pe vecie.
Ceea ce păstrezi e pierdut pentru totdeauna."

 
Recent am citit "Domnul Ibrahim si florile din Coran" de Eric-Emmanuel Schmitt si mi-a   plăcut mai mult decat ma asteptam!


Este povestea unui adolescent dintr-un cartier marginas al Parisului, ce este nevoit sa cunoasca greutatile vietii inca de mic. Din fericire un vecin, domnul Ibrahim, se ataseaza de el si il ajuta in tot ce poate. Pentru ca mai apoi sa devina tatal adoptiv al adolescentului Momo.


                                                                                 Cu drag, Ștefana


Domnul Ibrahim si florile din Coran a fost adaptat pentru marele ecran in 2003, filmul avandu-i in distributie pe Omar Sharif si Isabelle Adjani. Nominalizata la Golden Globe, pelicula a fost distinsa cu Premiul Cesar si Premiul publicului la Festivalul de film de la Venetia.




Ascultă
un fragment.

Un comentariu:

  1. Multumesc, Stefana! Se pare ca vestile bune circula repede! Iata ca am completat Ciclul Invizibilul. Imi place ideea ta! Cu siguranta voi citi cartea recomandata de tine! Abia astept urmatoarea ta propunere! Lectura placuta!

    RăspundețiȘtergere

NOTA! Inainte de a adauga un comentariu te rog sa mai petreci 20 de secunde, revizuindu-l. Din dorinta de a avea o relație de comunicare cat mai utila si mai placuta, te rog, fa in asa fel incat raspunsurile tale sa respecte 2 reguli minimale:
-să fie corecte din punct de vedere gramatical (toate propozitiile incep cu litere mari si se termina cu semne de punctuatie, fara prescurtari de tipul "nush", "acm", "adik" si fara dezacorduri flagrante).
- sa nu contina obscenitati.
Iti multumesc ca tii cont de aceste precizari!
Parerea ta despre carte...