sâmbătă, 30 iunie 2012

Cum trăim mai fericiți împreună


Cartea "Cum trăim mai fericiți împreună" de Marion și Werner Kustenmacher face parte din campania Cartea călătoare, promovată de editura All.

E posibil să va amintiți de acestă campanie datorită unei postări mai vechi referitoare la Cartea călătoare în care menționam și faptul că îmi doresc să citesc acest volum. Bineînțeles că pe listă mea de lectură au mai apărut între timp și alte titluri, însă acestă carte e prima solicitată și....prima primită!

"Iubirea este un minunat și solicitant drum al maturizării prin care doi oameni cu o compatibilitate de 70% creează o operă de artă de 100%: relația lor."

"Cum trăim mai fericiți împreună" scrisă de Marion si Werner Kustenmacher, a apărut în luna februarie 2012, la editura All, fiind tradusă de Monica Livia Grigore.  Are 352 de pagini și un format: 13 x 20 cm.


Acest simpatic ghid relaţional, e destinat atât celibatarilor care doresc să se pregătească pentru o relație, cât și cuplurilor. Departe de a se considera consilieri matrimoniali, autorii oferă cateva sfaturi privind modalitățile de rezolvare a problemelor parteneriatului, orientându-se asupra procesului și adoptând o perspectivă sistematică. Astfel, este dezvoltat un model de stații pentru cele cinci case ale iubirii.

Cititorul e invitat într-o călătorie ce presupune parcurgerea hărții Regatului Iubirii și cunoașterea celor Cinci locuințe ale iubirii.

Urmez sfatul autorilor: cel mai bine ar fi să nu dezvăluim toate staționările, altfel cititul nu ar mai fi captivant, dar, ca să nu fiți tentați să aplicați metoda "google search", vă ofer o incursiune printre cele cinci domicilii ale cuplului:

  • Turnul
  • Cortul dragostei
  • Conacul
  • Pădurea întunecată
  • Castelul

Mi-a plăcut modul în care este structurată cartea și m-au amuzat imaginile simbol. Sunt relevante și sugestive.
Parteneriatul modern e reprezentat prin două insule, pe una aflându-se un bărbat, iar pe cealaltă o femeie.
"Doi oameni, care aparțin unul altuia, dar care totuși trăiesc în lumi separate. E dorința de a ne găsi un partener, de a ne contopi unul cu celălalt, de a uita de noi înșine, retrași împreună pe o mică insulă!
Nu există o insulă pentru doi!
Cele două insule reprezintă vârfurile unei insule plutitoare uriașe, în formă de inimă. Perechea deține un subconștient comun!"

În general avem tendința să supraestimăm ceea ce se găsește deasupra apei sau să subestimăm ceea ce ne susține și se află în interior, sub stratul superficial al vieții noastre.

Vă mai amintiți când ați scris ultima dată o scrisoare de dragoste??
Scrisoarea de dragoste nu este menită doar să construiască o relație mai profundă, așa cum nici nu aparține doar primei etape. Așternând pe hârtie cuvinte de dragoste, veți conștientiza și propriile sentimente. 
Recomandarea autorilor: luați din nou pana din călimară sau să expediați e-mailuri romantice, iar regula Legăturii cu cinci panglici  va entuziasma cu siguranță partenerul citind scrisoarea dumneavostră de dragoste!

"Cariera și incompatibilitatea dintre familie și profesie sunt frecvent considerate a fi cauzele care duc la lipsa dorinței de a avea un copil."
Bărbaților și femeilor orientați spre carieră, autorii le adresează celebra întrebare a lui Stephen Covey, care reprezintă un exercițiu foarte util: imaginați-vă că vă aflați pe patul de moarte și vă spuneți: "Ah, de-aș fi stat mai mult la birou în toată viața mea?"
Stephen Covey ne sfătuiește să ne scriem propriul necrolog în două versiuni:
  • una pentru un parcurs optim al carierei,
  • a doua pentru cea mai rea situație în carieră.
În realitate veți ajunge undeva între cele două stadii.

Marion si Werner Kustenmacher continuă și ne invită să ne întrebăm:
Vă aduce acest lucru împlinirea absolută? Cântărește într-atât de mult încât să renunțați la copii? Extrapolați din sfera profesională în sfera particulară percepția pe care o aveți asupra propriei valori. Care sunt calitățile necesare pe acest plan? V-ați desfășurat până acum la potențial maxim? Concentrați-vă gândurile și în acestă direcție: dăruind viață unui copil, vi se va oferi o relație pe viață, complet independentă de frumusețea, performanța, imaginea, statutul sau câștigul dumneavostră.

Sfatul simplify fundamental al acestei cărți este acesta: aveți toată încrederea în iubire!

Datorită experienței împărtășite de soţii Küstenmacher, putem să ne trăim viața alături de cel drag, într-un mod mai simplu şi să fim mai fericiţi!!

Relansez invitația de a lasa un comentariu, doritorilor interesați să citească această carte.
Merită citită indiferent de statutul dumneavostră actual! 

                                                                                                                     Pe curând!

Werner Tiki Küstenmacher este pastor evanghelist, iar din 1990 a început să lucreze ca autor şi caricaturist. A publicat deja peste 50 cărţi, printre acestea numărându-se şi bestsellerul internaţional Simplify your life, în colaborare cu Lothar J. Seiwert. El şi soţia sa, Marion Küstenmacher sunt redactori şefi ai simplify your life®, publicaţie lunară ce oferă servicii de consiliere. În aceeași categorie se înscrie și cartea "Cum câștigăm timp".

3 comentarii:

  1. cred ca e incurajator ca 2 oameni de compatibilitate 70% pot cladi o relatie 100% functionala...asta daca-si doresc si daca pornesc cu incredere si dorinta de a le fi bine de la inceput!:) iar aparitia unui copil cred ca intr-adevar cimenteaza acesta legatura si ofera multa bucurie si satisfactii in cuplu! bine ar fi sa citeasca aceasta carte cei care au dubii in ceea ce priveste institutia casatoriei si mai ales nu se pot hotari daca sa conceapa sau nu un copilas:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat graiesti! cartea e utila si celor aflati in impas datorita unei despartiri / divort. Noi ne-am propus sa o cumparam in curand pentru a o putea rasfoi oricand avem nevoie un sfat privind modul in care sa relationam corect, sau o idee pentru a pastra flacara iubirii aprinsa! e amuzanta si practica!

      Ștergere
  2. Am reușit să citesc și eu această carte prin intermediul campaniei "Cartea călătoare". O recomand tuturor celor care au sau nu probleme în cuplu.

    Am învățat multe lucruri despre iubire și relații. Datorită acestei lecturi, am reușit să pun punct relațiilor cu persoanele care nu-mi îndeplineau așteptările, dar și celor în care nu exista nici un fel de compatibiltate (!).

    Vă pot spune cu mâna pe inimă că fericirea nu este o chestie de statut civil. Să trăiești în doi nu este o garanție a fericirii, la fel cum a trăi singur nu este o garanție a nefericirii.

    Și încă ceva: mi-aș dori ca femeile înșelate să nu mai adopte acel zâmbet, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, și să se prefacă în fiecare secundă că totul este roz în viețile lor. Infidelitatea nu este niciodată banală, provoacă numeroase consecințe. Există mijloace de a o preveni și de asemenea, îi poți supraviețui atât în cuplu, cât și singur/a.

    Te pup Serena!

    RăspundețiȘtergere

NOTA! Inainte de a adauga un comentariu te rog sa mai petreci 20 de secunde, revizuindu-l. Din dorinta de a avea o relație de comunicare cat mai utila si mai placuta, te rog, fa in asa fel incat raspunsurile tale sa respecte 2 reguli minimale:
-să fie corecte din punct de vedere gramatical (toate propozitiile incep cu litere mari si se termina cu semne de punctuatie, fara prescurtari de tipul "nush", "acm", "adik" si fara dezacorduri flagrante).
- sa nu contina obscenitati.
Iti multumesc ca tii cont de aceste precizari!
Parerea ta despre carte...