marți, 10 iulie 2012

Atlas cu abțibilduri - Animale



An apariție: 2011
Categoria: Practic Pentru Copii
Editura:
RAO
Nr. pagini: 16

Pentru că e vară și ne place aventura, ne-am propus să cunoaștem lumea animalelor.


Astfel, din seria Atlasul cu abțibilduri am ales cartea Animalele. Este o carte simplă și utilă pentru copiii de toate vârstele, mai ales datorită faptului că nu abundă în informații științifice și prezintă în mod atractiv lumea fascinantă a animalelor și habitatele lor.

Cartea cuprinde 3 secțiuni:
  • clasele de animale
  • continentele
  • date inedite despre animale.
și o hartă de perete inclusă, care prezintă cele șase continente ale lumii.

Fiecare continent este plasat într-un chenar, pentru a identifica cu ușurință țările și animalele care fac parte din acel continent.

Abțibildurile au numele animalelor scrise dedesubt și, datorită chenarelor, sunt ușor de plasat pe hartă.
                                           Lipiți abțibildul pe imagine și... gata!

 
Așa arată harta noastră!

Harta de perete are scop ilustrativ, fiind concepută ca o activitate complementară a cărții. 
Probabil prezența unei hărți a lumii ne-ar fi fost de mare ajutor pentru o viziune de ansamblu, însă nu una foarte sofisticată pentru a nu ne îngreuna studiul și plăcerea descoperirii.
Cu toate acestea întrebarea lansată la finalul cărții: "Ce alte animale credeți că trăiesc pe mai multe continente?", ne este de folos pentru că constituie tema unui viitor proiect cu titlul: "Harta animalelor lumii"! 
                       
                                                                                                                Pe curând!

Produse similare pe care vrem să le achiziționăm:

<script src='http://event.2parale.ro/txtads/embed_raw/d00474112_eb3208e08.html'  type='text/javascript'></script>
www.libris.ro

2 comentarii:

  1. Buna! imi place ideea. cred ca voi cauta cartea in librarii. cati ani are copilul tau? probabil, e pentru cei mai mari, care merg la scoala si stiu sa citeasca. fetita mea are doar 3 ani. cartea si implicit harta, include si animalutele de pe perete?? sunt tare simpatice! corina

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Corina, ma bucur daca iti place cartea. cred poate fi folosita cu usurinta si de catre cei mici, chiar daca ei nu invata toate denumirile. pentru ei e amuzant sa identifice locurile unde poti lipi abtibildurile. cat priveste pantera Baghera e a noastra si...sta bine acolo cocotata pe perete. face parte din decor! vom reveni cu alte propuneri la fel de interesante!

    RăspundețiȘtergere

NOTA! Inainte de a adauga un comentariu te rog sa mai petreci 20 de secunde, revizuindu-l. Din dorinta de a avea o relație de comunicare cat mai utila si mai placuta, te rog, fa in asa fel incat raspunsurile tale sa respecte 2 reguli minimale:
-să fie corecte din punct de vedere gramatical (toate propozitiile incep cu litere mari si se termina cu semne de punctuatie, fara prescurtari de tipul "nush", "acm", "adik" si fara dezacorduri flagrante).
- sa nu contina obscenitati.
Iti multumesc ca tii cont de aceste precizari!
Parerea ta despre carte...