sâmbătă, 22 septembrie 2012

Mircea Cartarescu si Premiul Nobel

Printre favoriții Premiului Nobel pentru Literatura se numara
si Mircea Cartarescu, scrie Evenimentul Zilei.

 
 Autorul volumelor  "Nostalgia", trilogia "Orbitor" şi "Zen. Jurnal 2004-2010", este nominalizat pentru al doilea an consecutiv, la câştigarea "Nobelului literar" în 2012, conform agenţiei britanice Ladbrokes.
 
 Luna viitoare vom afla numele castigatorului, insa pozitia 23 il plaseaza alaturi de Umberto Eco sau Leonard Nolens.
 
Mircea Cărtărescu are sansa de a deveni "cel de-al doilea român laureat al prestigioasei distincţii după ce, în anul 2009, scriitoarea Herta Muller, stabilită în Germania, a reuşit să intre în clubul select al celor care au primit medalia din partea Academiei Suedeze".
 
 
MIRCEA CĂRTĂRESCU s-a născut în 1956 la Bucureşti. A urmat cursurile Facultăţii de Filologie a Universităţii din Bucureşti şi a debutat ca poet, publicând câteva volume de versuri, marcate de spiritul a ceea ce critica literară a numit „generaţia optzecistă". Treptat, s-a îndepărtat de poezie, dedicându-se aproape exclusiv prozei. Povestirilor din Nostalgia le-au urmat un scurt roman (Travesti, 1994) şi apoi unul în trei volume, Orbitor (1996-2007), privit de critică drept un reper al prozei româneşti contemporane. Trei volume de publicistică întregesc chipul scriitorului cu cel al unui observator lucid al cotidianului românesc.
 
 
Citiţi mai mult:

Mircea Cărtărescu, printre favoriţii la Nobel - Cultură > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/Mircea-Crtrescu-printre-favoriii-la-Nobel-1001925.html#ixzz27CeYzagd
EVZ.ro

 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTA! Inainte de a adauga un comentariu te rog sa mai petreci 20 de secunde, revizuindu-l. Din dorinta de a avea o relație de comunicare cat mai utila si mai placuta, te rog, fa in asa fel incat raspunsurile tale sa respecte 2 reguli minimale:
-să fie corecte din punct de vedere gramatical (toate propozitiile incep cu litere mari si se termina cu semne de punctuatie, fara prescurtari de tipul "nush", "acm", "adik" si fara dezacorduri flagrante).
- sa nu contina obscenitati.
Iti multumesc ca tii cont de aceste precizari!
Parerea ta despre carte...