miercuri, 26 septembrie 2012

Ghid de buzunar pentru părinţi



The Pocket Parent
Caroline Winkler, Gail Reichlin
traducere de Ileana Achim
Editura Curtea Veche
Bucureşti, 2011

Aparitia unui copil in viata unei familii starneste o multime de intrebari. Desi unele se dovedesc, in timp, neinsemnate, altele necesita rabdare pentru gasirea solutiei potrivite sau un strop de intelepciune.

 Daca considerati ca ati citit cu nesat tot ce au de spus "specialistii" cu privire la modul corespunzator in care sa va cresteti copilul, si cu toate acestea va simtiti mai nedumeriti, mai stangaci si mai frustrati in calitate de parinti, autoarele acestei carti va ofera solutii practice la probleme comune.

 
Cartea "Ghid de buzunar pentru părinţi", prezinta intr-o maniera deschisa experienta acestor parinti-mentori, ca fiind principala sursa de informare. Caroline Winkler si Gail Reichlin sunt "exact genul de parinti pe care i-ai cauta pentru a cere sfaturi."
 

Sfaturile incluse in acesta carte, vizeaza promovarea disciplinei bazata pe iubire neconditionata.
 

Mania, cuvintele urate, fricile nocturne, primele zile la gradinita insotite de "balamucul" de dimineata, sunt doar cateva teme selectate la care autoarele ofera solutii rapide.
 
Cum gasiti o consecinta adecvata atunci cand copilul vostru e neascultator?
Incercati una din aceste reactii, prezentate in acesta carte:
  • reactia imediata. Ganditi-va pe loc la o consecinta si puneti-o in aplicare daca are sens, daca se leaga de comportamentul necuviincios si daca pastreaza atat demnitatea parintelui, cat si a copilului;
    • ex. va luati copilul de la groapa de nisip daca arunca cu nisip in alt copil si mergeti acasa sau la alta activitate unde respecta regulile.
  • reactia predeterminata. Stabiliti dinainte consecinta unui anumit comportament necuviincios in cadrul unui consiliu de familie cu sotul/sotia si copiii sau intr-o discutie particulara cu copilul.
    • ex. Johnny, esti pedepsit! Stii bine ca, la consiliul de familie, am hotarat ca esti pedepsit ori de cate ori lovesti.
    •  
  • reactia intarziata. Sesizati comportamentul necuviincios si opriti-l. Apoi, daca nu sunteti foarte siguri ce sa faceti, luati-va un ragaz pentru a gasi o consecinta adecvata.
    • ex. E foarte urat sa-l faci idiot pe fratele tau. Am nevoie de timp pentru a hotari ce e de facut. 
  • nicio reactie. Alegeti, in mod deliberat, sa ignorati comportamentul respectiv din pricina circumstantelor.
    • ex. Daca ati avut o zi lunga, copiii sunt foarte obositi, iar voua va sare tandara din orice... "inchideti ochii" fara sa va simtiti vinovati.
 
Va recomand sa urmati sfaturile prezentate in acesta carte. Autoarele va incurajeaza sa filtrati nenumaratele sugestii pe care vi le ofera in functie de personalitatea voastra si de propriul stil de a va creste copiii, si sa folositi ceea ce credeti ca se potriveste familiei voastre.

                                                                                        Pe curand!

Cartea se poate procura de la libraria online libris.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTA! Inainte de a adauga un comentariu te rog sa mai petreci 20 de secunde, revizuindu-l. Din dorinta de a avea o relație de comunicare cat mai utila si mai placuta, te rog, fa in asa fel incat raspunsurile tale sa respecte 2 reguli minimale:
-să fie corecte din punct de vedere gramatical (toate propozitiile incep cu litere mari si se termina cu semne de punctuatie, fara prescurtari de tipul "nush", "acm", "adik" si fara dezacorduri flagrante).
- sa nu contina obscenitati.
Iti multumesc ca tii cont de aceste precizari!
Parerea ta despre carte...